På allmän begäran kommer här receptet på de matiga muffins jag bakade häromdagen. Receptet är från den underbara kokboken ”Superfood” av Sue Quinn. Så gott, enkelt och hela familjen gillar. Bara att förvara i kylskåpet eller frysa in om du gör ett gäng och sedan har du snacks, mellanmål eller lunch för veckan som kommer.
Ingredienser:
400g självlysande vetemjöl
1 tsk torrjäst
1 msk vetegroddar
1 rågad msk torkad oregano
30 gram blandade frön ( tex chia och solrosfrön)
havssalt och svartpeppar
100 g färsk spenat, fint strimlad
100 g röd paprika, hackad
150 gram fetaost, smulad
2 msk parmesanost, färskriven
3 1/4 dl sojamjölk eller komjölk
4 msk olivolja
1 stort ägg
Värm ugnen till 200 grader och placera pappersformar i varje fördjupning i en muffinsform. Blanda vetemjöl, vetegroddar, oregano och blandade frön samt salta och peppra generöst. Tillsätt spenat, fetaost och parmesanost och blanda allt väl. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan skål. Rör ner den här blandningen i de torra ingredienserna, tillsätt spenat, paprika och feta. Portionera ut smeten i muffinsformarna. Strö över parmesanost och grädda muffinsen i 30 minuter eller tills de får fin färg. Kolla innan du tar ut dem med en baksticka att de är klara.
Done! Njut.