Winter is coming

Vi har passerat gränsen då dagarna är längre än natten i Kapstaden. Det har blivit lite kallare. Solen går ner tidigare. Det känns i luften. Det har blivit en annan energi. Lugnare och lite melankoliskt. Det är vackert. Det har varit en speciell vecka. Jag har varit trött, känt mig ur gängorna. Kan det vara väderomslaget? Så trött och har sovit så mycket. Inte orkat yoga eller träna lika mycket. Samtidigt som jag lyssnar på kroppen och tar mig tid att vila så är det frustrerande. Jag vill ju känna mig så där på topp, så där vibrerande och levande som jag gjort sedan vi anlände till Kapstaden. Det har varit otroligt mycket intryck och aktiviteter i två hela månader. Jag har levt som aldrig förr. Kanske är det det som tar ut sin rätt. Eller kan det vara stargate-energierna som läker kroppen? Jag har ingen aning. Det är ok. Det är som det är. Allt sker för att det ska ske. Jag tror verkligen på det.


Idag pallrade jag mig iväg till Hot Dog yoga och gick på ett underbart pass med Will. Min yoga studio har blivit som ett andra hem och vi är en stor härlig familj. Will inledde klassen med att prata om att han kände att det är mycket negativ energi i staden politiskt just nu och att det samt väderomslaget påverkar våra energier. Han bad oss dedikera klassen till att hitta våra egna goda vibrationer så att vi kan vibrera starkare och påverka vår omvärld med vår positiva energi. Låt oss alla acceptera de saker som vi inte kan påverka, låt oss gå vidare och påverka det och dem vi kan. Så sant! Att tänka och leva utifrån denna klokhet känns som det enda rätta.

Igår hade jag en härlig kväll med min man, date night-torsdag. Jag tog med honom på hans första Kundalini-yogaklass på fantastiska GuruRamDas yogastudio i Gardens. Jag älskar det stället. Oerhört familjärt, välkomnande och på något sätt känns det helande så fort du kommer innanför dörrarna.


Kundaliniyoga är en av de ursprungliga yogaformerna och är en dynamisk metod att arbeta upp vitalitet och energi i kropp och själ. Fokus ligger mer på uthållighet och kraft än på avancerade kroppsställningar. Yoga betyder ”att förena” och yogans syfte är att förena kropp, sinne och själ. Genom att praktisera yoga stärker vi både kropp och själ, fysiskt och mentalt. Gårdagens klass fokuserade på att skapa energi i vårt andra chakra och frigöra vår sexuella energi. Det var ju en passande klass för en date night 🙂 I kundalini utför du olika kroppsställningar under längre tid samtidigt som du fokuserar på din andning, detta kombineras av olika mantran, andningsövningar och slutligen meditation. Det handlar verkligen om att släppa sina mentala begränsningar och försöka hitta en enhetlighet med andningen, kroppen och jaget. Om jag inte fokuserar på att det är onormalt och galet jobbigt att sitta i sju minuter med mina armar rakt ut och andas Sat Nam, utan försöker bara acceptera och förnimma kroppens upplevelser, andas och försöka hitta en punkt där det är avslappnat och lugnt – då funkar det. Det är så oerhört coolt att hitta den där kraften inom sig och förstå att vår kropp är kapabel till så mycket mer än vad vi är medvetna om. Jag älskar Kundalini!

Vissa övningar var oerhört jobbiga och det var svårt att hitta det där lugnet. Och det är helt ok. Vi tar det för vad det är. Vi är inte redo. Vi gör så gott vi kan. Vi växer och stärker oss genom att öva, fortsätta praktisera och inte….INTE…döma oss själva eller försöka uppnå något. Det är som det är och det är perfekt.

Efteråt gick vi och åt fantastiska mexikanske tapas på Taqueria El Burro. Så otroligt gott och mysigt. Cheviche, guacamole, taccos med fisk, anka och kyckling. Maten var ljuvlig. När jag upplever mat efter ett yogapass är det som att allt smakar bättre. Som att jag är mer närvarande och intagande. Bara det ett gott skäl vill varför man ska yoga eller meditera!

Nu duggregnar det. Det är fredag. Det är dimmigt och kallt ute. Jag har på mig långbyxor vilket inte hänt sedan jag kom hit typ. Det är lite skönt. Vi ska inte göra något ikväll förutom att äta en god middag och kanske se en film. Det känns underbart att bara få krypa upp i soffan och bara vara. Balans, ett välbehövligt lugn efter många intensiva och energiska veckor. Vintern är på väg och det känns melankoliskt men bra. Det kommer föra med sig nya saker, andra saker. Det är som det är och inget jag kan påverka, så jag väljer att välkomna det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.