Vår flytt till Kapstaden, Sydafrika – Ett ja till livet och nuet.

Här kommer ett litet längre blogginlägg som känns viktigt för att ge lite bakgrund till varför jag bloggar och vart jag är i livet.
Vi är många som kämpar för att livet ska gå ihop. Vi lever i en tidsålder där så mycket är möjligt och livet snurrar på i ett galet tempo. Vi har stimuli överallt och vi fokuserar så mycket på morgondagen och allt som ska göras, upplevas, uppnås, presteras och skötas att vi missar att uppleva det vi har här och nu. Vi hinner knappt lyssna på varandra och än mindre oss själva. Jag var sådan. Ibland hade jag knappt tid att se mina medmänniskor i ögonen och säga hej. Livet var bra ändå. Jag hade egentligen allt man kan önska men samtidigt ställde jag mig frågan. Ska livet verkligen vara så här svårt att leva? Herregud, jag kände att jag sprang som en dåre för att leva upp till mina egna och det som jag trodde var alla andras förväntningar. Som mamma, som fru, som väninna, som chef, som kollega, som dotter, som syster, som någon sorts perfekt bild av någon jag egentligen inte vill vara. Det blev allt svårare och någonstans började jag inte gilla mig själv. Det var vändningen. Något måste göras. Jag tog en time-out från jobbhetsen och drog till alperna i två månader med min familj. Åkte skidor varje dag, läste böcker, vilade, lagade god mat, samtalade med min man och bara va. I stunder av längre ledighet händer något med oss. Vi kommer ner i varv och då börjar kroppen, sinnet och hjärtat tala till oss. Troligen har de skrikit ganska länge men ingen har lyssnat.

 

En av mina husgurus Maslow ( han med behovstrappan ni vet) konstaterade redan på 40-talet att de människor som var framgångsrika och lyckliga alla hade gemensamt att de efter varje stor arbetsinsats hade längre perioder av vila. I den vilan förskansade de sig de lärdomar och insikter de fått och tog dem med sig in i nästa stora arbetsinsats. Då adderar man på sin kunskap genom reflektion och går in i nästa prestation med mer självförtroende, kunskap och motivation. Ett recept för att lyckas bättre och nå större framgång. Hmmmm, tänkte jag – inte riktigt så vi lever. Vi tar max en vecka ledigt mellan jobb och på semestern maximerar vi allt vi inte hunnit med eftersom vi varit på jobbet så mycket att vi försakat så mycket. Så ville jag inte leva. Inte min man heller. Därför startade jag eget, för att kunna styra mina arbetstider bättre och göra mer av det jag är bra på och vill göra. När vi gör saker som vi gillar, gör vi dem med lätthet. Då har vi kul och vi gör det ofta och gärna. Då blir vi också bra på det. Allt man övar på blir man bra på. Så jobba med det du är bra på och har roligt när du gör. Receptet på framgång.

 

Det var för tre år sedan och sedan dess har livet blivit så mycket rikare, mer balanserat, roligare och så mycket mer innehållsrikt. Egentligen inte för att jag startade eget, utan för att jag började stanna upp, lyssna på mig själv, upptäcka att glädje och tillfredsställelse finns inom oss hela tiden men jag hade bara inte haft tillgång till den. Jag var alldeles för upptagen med att tänka, göra, stressa och försöka maximera sådant jag trodde ledde till lycka och framgång. Oj, vad fel jag hade!

Sedan dess har jag rest mer än någonsin, fött ett tredje barn, utvecklat mitt företag, haft roligare och mer givande uppdrag än någonsin tidigare. Jag har också mer tid. Eller man har ju samma tid… men jag upplever att tiden är så mycket större nu. Jag har balans så att jag hinner med att också ta det lugn och checka in med mig själv, min kropp och mitt sinne. Ur detta föds en otrolig livskraft, kreativitet och mod.

 

Detta mod har nu tagit oss till Kapstaden, Sydafrika. Vi vill uppleva ett nytt äventyr med familjen, byta miljö och utveckla oss själva och våra företag. Jag är här för att leva som jag lär, våga följa mina drömmar och växa som människa och yrkesperson. Sydafrika är ett av världens vackraste länder och en mycket utvecklande, livfull, kulturell och spirituell plats. Att få tillbringa ett halvår här ihop med min familj känns just nu som om jag är i Edens lustgård. Jag är hängiven till att fortsätta mitt självledarskap och därigenom förbättra mig själv andligt, fysiskt och mentalt. Detta för att jag ska kunna arbeta med detta; hjälpa och påverka andra. Det blir familj, jobb och självutveckling. Vad detta innebär och vad mitt laboratorie av att leva en holistiskt livsstil kommer innebära kommer jag att skriva om i ett nytt blogginlägg snart.

 

Följ gärna min resa på:
insta: wholly_muse

 

Livet är magiskt. Livet är nu. Nu är nu. Nu är allt som finns nu. Lär dig älska ditt nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.