The Stargate Experience – A Learning Lab Experience

Ok, det här var något annorlunda! Var det galet och helt utflippat eller var det fantastiskt? Jag vet nog ännu inte riktigt vad jag ska tro eller tycka, därför har det tagit mig ett par dagar att skriva ett blogginlägg om det. Jag var tvungen att samla mina intryck och tankar kring det, detta min senaste utforskning i den spirituella världen – The Stargate Experience.

Jag hade fått flera inbjudningar på min Meetup-app om att detta kommande event. Jag läste men tänkte att det där verkligen FÖR flummigt. Men jag fick små meddelanden och blev hela tiden påmind om detta event. När jag till sist sedan fick en puff på Facebook om det från en nyfunnen vän här nere tänkte jag – det är meningen att jag ska gå. Lite rädd och osäker så bjöd jag med min väninna Susanne. Stackarn! Vad jag utsätter henne för! Men hon var på och vi var nog både lite nervösa men förväntansfulla när vi tog bilen upp till Melkbosstrand utanför Kapstaden.

En stargate sägs vara en helig geometrisk struktur eller snarare kopparställning som ger oss ”Rapid Expansion of Human Conciousness”. Vi kom in ett privat hem där våra två värdar för dagen bodde tillsammans. Ställningen stod på golvet i vardagsrummet och vi var sju stycken kvinnor som skulle uppleva detta tillsammans. Siri och Paul, våra värdar, är ”International Stargate Facilitators”. Siri har jobbat med stargate i 25 år och är shaman och hennes man Paul är IT-kille men har också börjat jobba med detta sedan han hade en stark upplevelse av den 2012. De bor i Kapstaden men reser regelbundet till Storbritannien och Irland och gör sina work shops.

Vi fick en introduktion till vad vi skulle få vara med om och göra under dagen samt historien om hur Stargate kom till. Det var en man, Prageet, som på Hawaii för över 30 år sedan fick en uppenbarelse om att han skulle bygga denna och starta detta arbete. För att världen behövde hjälp och att världen behöver öka sitt medvetande. Det är här det börjar kännas flummigt och lite konstigt igen, men jag tänker; Om jag nu är här så är det bara att go-with-the-flow. Det är inget farligt. Det är fina och snälla människor. Och något kommer jag väl oavsett lära mig och uppleva. Let go, av alla tankar och dömande. Bara vara. Practice what I preach.

Så vad händer då under en Stargate Experience? För det är en upplevelse, inte en meditation. Vi ska inte göra något. Vi ska bara vara och låta upplevelsen komma. Med mjuk, vacker bakgrundsmusik inbjuds vi till att slappna av, ligga ner och bara uppleva de subtila men ändå kraftfulla förnimmelser, energier som strömmar från vår Stargate och ut i dess omgivning. Ju djupare avslappning desto mer ska vi kunna finna balansen och bli ”healade”/ läkta på alla våra nivåer. Vi blir hjälpta av dessa energier att öka vår intuition och medvetenhet om vår kvantumnatur. Siri och Paul guidar oss igenom upplevelsen med mjuka röster.

Det känns lätt att slappna av och bara vara ganska snabbt. Det är en trygg miljö. Siri och Paul är väldigt närvarande och med sina olika mantran och uppmaningar lyssnar vi och slappnar av ytterligare. Det känns lustigt när de säger att de öppnar Stargate och tar oss upp till den tolfte nivån av energi där våra guider finns. De pratas om delfiner, enhörningar, sjöjungfrur, spirituella guider och om Alcazar, som är ”the Stargate guide”. Är detta på riktigt? Kan man tro på det? Jag försöker att inte tänka så mycket utan bara uppleva och slappna av. Det är meditativt. Det är vackert och jag sjunker djupare och djupare in i mig själv. Ett tag tror jag nästan att jag somnar eller är det bara att jag lyckas koppla bort mitt medvetande och förenas med dessa energier och guider. Jag vet inte. Jag får bilder och förnimmelser i mitt huvud och jag reagerar på att det känns som att jag flyter. Ett tag kan jag inte känna mina händer eller veta var jag har dem placerade. Det är konstigt men inte läskigt. Det är som det är. Det känns tryggt.

Alcazar pratar genom Siri. Han sägs förmedla humor, kärlek och dedikation för mänskligheten och är här för att assistera dem som vill förändra sig och sitt liv. Det här känns skogstokigt när Siri ”är” Alcazar, hon byter röst och får något saligt över sig. Han är rolig den där Alcazar och han säger vettiga saker. Han är med oss mellan meditationerna när vi pratar om våra upplevelser och delar dem. Han ger råd och ställer frågor som verkligen känns som de är de rätta frågorna och de rätta insikterna. Spännande!

För den andra meditation ligger jag inne i kopparställningen, där sägs energierna och därmed upplevelsen vara allra starkast. En av de andra kvinnorna ligger brevid mig. Denna gång sjunker jag först ner i nästan sömn för att sedan vakna upp med en helt enorm stark smärta i min vänstra arm och axel. Jag försöker tänka bort den eller ignorera den och tänker att den inte är verklig men då blir det starkare. Jag måste öppna ögonen och jag känner att jag vill ut. Jag vill att meditationen ska vara över. Smärtan blir starkare och känns som den snurrar runt. Kan detta vara de sk. energierna som gör detta? Det kan inte vara sant. Eller är det mitt undermedvetna som skapar detta. Jag har problem med min axel sedan jag burit på barn med min högra arm de senaste nio åren typ. Det är något där som inte är som det ska det vet jag. Men detta? När meditationen äntligen är slut så berättar jag om min upplevelser och frågar Siri. Hon säger att det är så energierna fungerar de går dit det är blockeringar och löser upp dem. This is wild!  Jag vet inte vad jag ska tro. Jag vet bara vad jag kände.

Vi äter lunch, pratar och sitter i solen. Lär känna varandra. Det är helt vanliga människor med jobb, familjer och normala livsöden. Alla är bara där för vi är nyfiken och öppna inför att uppleva starkare vad livet är och kan vara.

Inför sista meditationen väljer jag att ligga i soffan. Det är en fin stund på ca en timma. Jag blir oerhört avslappnad och jag får känslan av att jag är hållen, omhändertagen och att allt är bra. Allt är som det ska. Jag sjunker bort igen ett tag och när vi är klara så mår jag utomordentligt bra. Flera av de andra berättar om starka och mindre starka upplevelser. Vissa känner att de upplevt något oerhört start och att de mött sina guider, hittat svar inom sig och nåt ett nytt medvetande. Några vill inte prata så mycket och någon gråter stilla. Det är en fin stund. Oavsett vad vi upplevt och om man tror på det som sägs så har vi upplevt något. Det står klart.


Det finns ca 1000 st Stargates runt jorden. Ju fler det blir desto starkare blir dessa energier och möjligheten att hjälpa mänskligheten. De är kvantumässigt sammankopplade och möjliggör att fler av oss kan uppleva dess kraft. Om du får möjlighet, prova. Det är inte farligt. Det är tvärtom, ganska fantastiskt. Flummigt? Ja, kanske det. Men jag tänker; om det fick oss alla att må bra och att vi delade en underbar upplevelse ihop – vad kan vara fel med det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.