Spirituella människor – min ”tribe”

Kände mig fin i min nya outfit från Shirley Fintz

Wow vilken helg det blev med både full moon meditation och bröllop i Stellenbosch! Jag bara måste dela med mig av dessa två fantastiska upplevelser.


Meditationen var så stark och vacker. Vi var närmare 800 personer som samlades på stranden i Camps Bay i det varma kvällsljuset. Det är en unik stämning på denna typ av sammankomster, liksom varm, vänlig och välkomnande. Det finns inga fel, inga rätt. Alla får vara som de är och alla är hjälpsamma och öppna mot varandra. Jag älskar det. Det är ju så vi önskar att vi kunde vara mot varandra hela tiden.


Meditationen inleddes med gemensam qigong i ca en halvtimma. Den leddes av en qigong-lärare. Metoden består av mental koncentration, enkla rörelser och andning för att förbättra cirkulationen av energi i kroppen. Det är så härligt och så vackert! Mjuka vackra rörelser som utövas tillsammans – det var en häftig upplevelse. Sedan var det dags för ”Mass sunset Kundalinimeditation”. Meditationen leddes av en Pritam Khalsa som iklädd vit klänning och vit turban instruerade oss uppe på kullen. Vi genomförde en del andningsövningar och rörelser under perioder och avslutade med att vända oss mot havet och se solen gå ner. Då var stämningen runt och i mig total. Sådan stillhet. Sådant hopp. Sådan oerhörd tacksamhet och förundran över livet, naturen och mänskligheten. När solen gått ner omfamnade vi alla våra grannar. Att krama en främling kan vara oerhört starkt och vackert. Lyckligt promenerade jag hem till Clifton ihop med några andra som varit med. Alla upplevde att vi varit med om något unikt och fantastiskt.


Det jag älskar med Kapstaden är att det finns så många spirituella människor och initiativ. Det är inget konstigt att gå och meditera på stranden oavsett vem du är. Det är en del av mångas liv här nere. Det är något med denna vackra plats, bergen, havet och det faktum att vi är i Afrika – allas vårt ursrung – som gör platsen speciell och det spirituella så närvarande. Jag känner mig hemma i det. Det är som det ska vara på något sätt.


Bröllopet på söndagen var helt fantastiskt. Jag och min man klädde oss i vitt enligt dress code och åkte mot Nooitgedacht wine farm i Stellenbosch. Brudparet är från Australien och Nya Zeeland respektive och de hade över 60 personer som flugit in därifrån. Jag förstod att det skulle bli ett vackert och oerhört roligt, generöst och lyckligt bröllop men jag hade ingen aning om att det skulle bli så spirituellt. Flera av gästerna var maorier ( Nya Zeelands ursprungsbefolkning). Där kan vi prata om spirituella människor! Jag träffade så många fantastiska själar som berättade om sina otroliga liv och det var oerhört lätt att knyta an till dem. Delar av släkten är också från Sydafrika och det har blivit en fantastisk genmix och släkt av kombinationen av det mauriska och det afrikanska. Under middagen fick vi uppleva så många vackra tal som verkligen berörde mig. Farmor, 91 år gammal sjöng om kärleken till livet och inte ett öga var torrt. En afrikansk ungdomskör sjöng under ceremonin så att taket nästan lyfte! Tre maori-pojkar framförde en haka-dans som fick blodet att strömma i våra ådror! Jag blev så berörd fast jag egentligen inte känner brudparet eller alla gäster särskilt väl. Det var bara en sådan unik stämning som man inte kunde värja sig ifrån. Tacksam att jag fick vara med.


Det är spännande med människor som har nära till det spirituella och därmed har en grundad tro på sig själva och sin omvärld. Kärlek, öppenhet och vänlighet genomsyrade detta bröllop på så många sätt och jag fick flera nya vänner. Det är som att vart jag än kommer just nu, så träffar jag folk som det är meningen att jag ska träffa. Jag lär mig och det öppnar upp nya möjligheter. Har aldrig varit med om denna känsla av ”flow” tidigare. Det är så oerhört coolt. Jag tror att det beror på min egen öppenhet och min egen fasta tro på hur jag vill leva, vad jag tror på och vad jag behöver i livet just nu. När vi är i vårt rätta jag och följer vår inre övertygelse. Då blir det lätt att leva. Då blir det som det ska. Då lever livet, livet åt oss.

Och så en sak till. Jag håller på att ev utveckla ett samarbete kring ett projekt hemma i Sverige. Det har med hälsa, välmående och holistisk livsstil att göra. Mina partners i projektet är professionella och spirituella. Jag var tvungen att tacka nej till att gå fullt in i detta projekt pga att jag inte har den tid som krävs att lägga just nu. Då är det så fantastiskt skönt att ha med spirituella människor att göra, deras respons blev;  ”-Om timingen inte är rätt just nu så är den inte det. När tiden är rätt kommer det visa sig. Vi har alla en väg att vandra och ett syfte att uppnå. Gör det du måste göra nu. Om och när rätt tillfälle kommer så kommer det.”

Att se livet och våra möjligheter så är befriande. När det känns rätt, är det rätt. Inte pressa, stressa eller tänka ut något som egentligen inte fungerar. De rätta sakerna kommer till oss och då är de rätta, lätta och genomförbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.