Spiritual Awakening for women – A learning lab experience

Har just kommit hem efter ännu en underbar, spirituell och självutvecklande kväll. Mitt learning lab fortsätter med denna, för mig, helt okända sida av den spirituella världen.  Jag slänger mig rakt ut nu och testar allt jag möts av och som känns rätt. Mitt hjärta står ju vidöppet och jag är en sådan sökare och vill lära mig mer. Och det är som att jag får meddelanden hela tiden om saker som jag borde prova och människor jag behöver möta.


Jag hade sett på Facebook och Meetup att det finns sessions, work shops och retreats för ”Sexual Awakening for Women”. Det lät spännande men jag avfärdade det nog först för att ordet ”sexual” skrämde bort mig. Och inte känner jag heller att jag har några blockeringar eller problem med min sexualitet….nej, nej….det där är inget för mig tänkte jag. Men så fick jag fler och fler meddelanden om dessa aktiviteter och jag började fundera på vad det var som eventuellt skrämde mig med det. Ingen aning! Varför är ordet sex och sexualitet så laddat? Om jag kan sitta och prata med främlingar om mina rädslor, smärtor och vara fullt sårbar så ska jag väl också kunna möta min egen sexualitet? Särskilt om det är i ett sammanhang och i ett community av självutvecklande och givande själar.

Jag började läsa på och förstod att det nog inte är något farligt och att dagens sammankomst inte skulle innebära några som helst sexuella rörelser, beröringar eller liknande. Lätt att skratta nu i efterhand åt hur löjligt nervös jag ändå var. Det var verkligen inget obekvämt eller konstigt med det vi gjorde. Det var vackert, helande och så stärkande. Stärkande för själen och kroppsmedvetenheten. Allra mest överväldigande var den starka energi som skapas när vi kvinnor kommer samman som de autentiska och starka skapelser vi är.

Vi var 15 st kvinnor som samlades i en underbart mysig lägenhet i Kapstaden. Jag blev förvånad över att det var så många unga tjejer, i 20-30-årsåldern som var där. Av någon anledning tänkte jag att detta event kanske skulle attrahera mer medelåders och äldre. Igen, så inser jag att den yngre generationen är mycket mer öppen och nyfiken samt modig att öppna upp sig för självutveckling och det spirituella. Det gör mig varm. Och jag älskar att hänga med dem. Det ger mig energi och tillsammans så blir vi oerhört starka.

Hela sessionen idag leddes av underbara Juliet Haines, hon har jobbat med detta i över sju år ( innan jobbade hon inom marketing) då hon blivit tränad av Dr Shakti Mari Malan som skrivit boken ” Sexual Awakening for Women: A tantric Workbook. Det här är vad Juliet säger att hon jobbar med: ” I guide women into connecting with their true sexual feminine essence”.

Vi fick lite teori om varför detta behövs. Det handlar om att vi kvinnor i över tusen år tvingats leva i ett patriarkaliskt samhälle, blivit förtryckta och därmed undertryckt våra sanna feminina jag. Vi utvecklar vår sexualitet och syn på vår femininet utifrån ett manligt perspektiv. Juliet menade vidare att vi ofta lär oss hur vi ska ha sex av män och de har ingen aning om hur kvinnor egentligen kan fungera. Därför behöver vi kvinnor mötas och prata och uppleva vår femininet tillsammans. I en trygg miljö där vi är oss själva och vi är trygga. Vi vill lita på och anförtro oss åt våra medsystrar och vi vet egentligen djupt inom oss att vi hör ihop. Vi vill hjälpa och stötta varandra men många gånger känner vi kvinnor oss hotade av varandra. Vi blir varandras konkurrenter istället för varandras med-systrar. Vi tvingas in att vara starka på ett, för oss, onormalt sätt då det inte var meningen att vi ska leva i ett patriarkat.  Vår försvarmekanism är att stänga varandra ute när det egentligen borde vara precis tvärtom. Lyssna på vår intention att vara öppen, sårbar, hjälpande och stöttande. När vi är det, så vet vi att vi skapar relationer och möjliggör fantastiska saker. Vi är systrar som skapar den värld som var menat att det skulle vara.

Vi satt på golvet och introducerade oss för varandra. Efter den starka öppningen så var alla oerhört öppna och givande, tillåtande och nakna i sina berättelser om varför just de kommit dit ikväll. Som alltid vid sådan här tillfällen så slås jag av hur mycket smärta och ensamhet många upplever. Det är så mycket undertryckta känslor som aldrig fått komma fram. Men i en sådan här setting med tillåtelse, kärlek och öppenhet så brister det. Det blir okej att gråta, att känna, att vara sann och att dela. När vi delar så läker vi. Mina känslor pendlade mellan sorg, värme och ilska när jag hörde tjejernas berättelser. Så mycket skam, svek, trauma, förvirring och hets kring vilka vi ska vara som kvinnor, vad män gör mot oss och hur detta leder till att vi tappar bort oss själva. Det var oerhört starkt och jag blir så förbannad på alla omogna män som behandlar kvinnor som sexuella utbytbara objekt!

Sedan blev vi guidade genom en fin meditation. Vi blundade och kopplade an till vår andning. Vi slappnade av. Vi uppmanades att bli ett med oss själva. Känna varje del av vår kropp. Röra vid de kroppsdelar som behövde beröring; ansiktet, armarna, håret, magen. Andas. Slappna av. Upplev hur det känns att känna på sig egen kropp. Total body awareness. Älska din kropp. Älska dig själv. Slappna av i hela bäckenet och låta Yoni ( det heliga namnet på vaginan) helt slappna av, öppnas upp som en blomma. Juliet menar att det kvinnliga könet inte har något att göra med att trycka eller stöta. Det är expanderbart och genom att vi bara slappnar av och är medvetna om det finns där så kopplar vi an till det. Från könet, magen och upp till hjärtat. Vi försöker skapa en koppling mellan vårt kön och vårt hjärta som sedan tar oss vidare upp genom halsen och till hjärnan. Alla chakran ska vara sammankopplade för att uppnå den ultimata och sanna feminina essensen. Det ultimata välbefinnandet. Upplevelsen av vårt innersta jag och vår koppling till universum.

Jag hade lite svårt att helt slappna av, för det kändes ändå rätt tokigt att sitta där på golvet och prata om yoni och ta på oss själva ( även om det inte alls var tal om någon sexuell beröring). Men jag försökte och jag kunde på något sätt förstå hela teorin om att slappna av och öppna upp. Det var vackert att tänka sig att jordens energi kommer till oss genom yoni, vibrerar genom oss och kopplar oss vidare till alltet. Det var häftigt. Som med all meditation så behöver man så klart öva och fördjupa sin praktik. Jag upplevde att jag har kontakt med yoni, med magen och hjärtat. Men sen tog det stopp. Ok, det är helt ok. Det var så långt jag kom idag. Jag gjorde något vackert för mig själv och min kropp. Jag kopplade an till den. Vissa av tjejerna beskrev senare att de inte upplevde sig alls ha någon koppling till sitt kön att de inte kunde ta sin medvetenhet dit. Detta var främst de tjejer som också tidigare berättat om svek och osunda sexuella relationer. Så tragiskt och så vanligt förekommande enligt Juliet. När vi inte tillåts vara älskade för våra sanna jag skapar det blockeringar både mentalt och fysiskt.

Meditationen avslutades med att vi kramade oss själva och tackade oss själva för att vi kom hit idag. Att vi lär oss uppskatta och förstå oss själva och vår kropp. Därefter öppnade alla ögonen och såg på varandra. I det ögonblicket hördes en stark åskknall, boom! Det var som om vår starka energi vibrerade ut till alla systrar som behöver den. Det var det härligaste ögonblicket. Att se någon in ögonen när de är helt sig själva och givet sig själva uppmärksamhet, self love – det är äkta ögonkontakt. Då kände vi alla att vi var systrar. Juliet utbrast: – ”Wow, we are all godessess, we are all amazing, we are all wonderful beautiful women”.

Word! Yes we are!

 

Kommentera gärna på detta inlägg eller maila mig separat. Det är så roligt att höra vad ni tycker, tänker eller känner. All feedback är varmt välkommen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.