Söndagskväll på Clifton Beach – Sunset Silent Disco Beach Party – A Cape Town Moment

Den här staden och alla dess underbara möjligheter slutar aldrig att förvåna mig! Har just kommit tillbaka från en helt magisk upplevelse nere på vår strand, Clifton 3rd beach. Det var inte alls planerat och jag visste inte om att detta skulle hända ikväll men en nyfunnen vän messade mig från stranden och välkomnande mig ner. Jag har lärt mig att lyssna på tecknen jag får och det kändes så rätt. Jag tog med mig en av mina döttrar ner. Solen lös fortfarande varmt bländande ljus och vi gick hand i hand ner för trapporna mot stranden. Utsikten är så vacker att det värker i hjärta varje gång jag blickar ut över stränderna, havet, bergen och solen som sakta börjar ta sig ner för dagen. Då är det fullkomlig magi och harmoni.
På stranden är det säkert 150 människor som samlats. Barn, vuxna, unga, gamla, hundar och en och annan hippie. Folk står och dansar, pratar, har pin nic och njuter av solen som nu lyser orangeröd borta vid horisonten. De står tre stycken DJ´s och spelar men inget ljud hörs. VI går fram och betalar för att få hörlurar. Alla bär dessa trådlösa hörlurar och i dem hör man musiken som dessa DJ’s spelar. Tre olika kanaler med tre olika typer av musik. Bara att välja vad man föredrar. Det är tyst bortsett från pratande röster, skratt och vågornas brusande. Samtidigt så dansas det för fullt runtomkring oss. Vissa dansar tillsammans, vissa i vattnet, vissa på stranden, vissa ensamma och alla, ALLA njuter och ler.Det är en så unik upplevelse. Vi är här tillsammans, alla lyssnar på musik men är ändå inne i sig själva genom att yttervärlden blockeras ut av musiken i lurarna. Vi är tillsammans men ändå gör alla sin egen grej. Det är galet vackert att se och uppleva. Min dotter och dansar i vattenbrynet och leker i vågorna. Prince kommer på med ”Kiss” och vi skrattar och kör på för fullt. Det är en så fin stund. Det känns så klart ovant och lite konstigt. Men det är ju ingen som är där som tycker det är konstigt, för alla gör samma sak. Det slår mig hur töntigt det är att tycka det är konstigt. Det är ju bara så oerhört coolt. Rent av, vackert.


Solen börjar gå ner, fler och fler kommer ner till vattenbrynet och musiken i våra hörlurar eskalerar. Solen går sakta ner. Det är en solnedgång som tar andan ur mig. Kanske för att upplevelsen är så stark och kanske för att det blir så lätt att förstå hur små vi är och hur tacksam jag är för att få leva. Tittar på min dotter som glatt dansar med en av mina vänner. Glädjen och kärleken i brösten blir så intensiv. Oj vad härligt det är att leva!

En stund efter solen gått ner så lämnar vi festen. Dags att gå hem och äta middag. Vi lämnar tillbaka våra hörlurar och det är så läckert att gå igenom folkmassan som dansar, umgås och njuter tillsammans fast man inte hör någon musik. Det är väldigt speciellt och så annorlunda. Silent disco. I love it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.