Sometimes I need yoga – sometimes I need wine

Har inte skrivit något inlägg på ett tag. Har mamma på besök från Sverige så skämmer bort henne och visar henne runt Kapstaden med omnejd. Mysigt att ha henne här men också svårare att hålla igång sina vanliga rutiner. Yogan gör jag dock inte avkall på. Jag kör yogaklasser fem av sju dagar i veckan. Jag behöver det och jag älskar det. En morgon som startar med ett yogapass blir alltid så mycket bättre dag än en som börjar utan. Genom att vända inåt och sätta en intention för dagen genom yoga blir jag så mycket lugnare, tryggare och gladare. Det tar inte energi, det ger energi.

Igår var en helt underbar dag. Det var fullmåne igår natt. Min lille son väckte mig redan kl 06:00 och fast jag inte sovit tillräckligt så var jag pigg. Han och jag smög upp i mörkret för att inte väcka de andra. När jag tittar ut över havet pågår ren magi där ute. Fullmånen lyser som ett stort, stort lysande klot på himlen och ljuset reflekteras i det mörka havet. Ljuset från månen är så intensivt och hela havet glittrar. Månen är enorm. Jag har aldrig sett något liknande. Vi går upp på takterassen för att se ännu bättre och vara ute i det fria och andas in denna stund. Vi sitter stilla tillsammans med en mysig filt och tittar på månen som sakta, sakta går ner som en solnedgång i horisonten samtidigt som solens första strålar börja lysa på våra ryggar. Det är magi. Det är energi och jag blev så rörd över att få uppleva denna vackra stund. Till och med min bebis kände att detta var speciellt, han satt tyst och förundrad han med. Vilken start på dagen! Kan inte tänka mig något bättre sätt att vakna på. Vanligtvis sover jag sämre när det är fullmåne men inatt sov jag så otroligt gott.


Resten av huset vaknade till liv och frukostbestyr utfördes till musik av Deva Premal. All blir lugna och lyckliga då. Tänk hur musik kan påverka vår sinnesstämning och hjälpa oss på så många sätt. Efter att de större barnen blivit skjutsade till skolan så åkte jag till min yogastudio för en och en halv timmes yoga. Oj, vad jag kände mig stark. Fullmånen måste fyllt mig med en massa energi. Jag var så närvarande och fokuserad och tog min yoga djupt. Härligt! Jag slutar aldrig förundras över hur olika det kan kännas att yoga beroende på vilken dag det är, vilket humör jag är på eller hur min kropp känner sig. Det är magi det med.

Sedan fortsatte denna fantastiska dag med sen brunch ihop med mamma på mitt favorithälsocafé NU. Det blev grön detoxjuice, avokado och ägg. Sedan lyxade vi och tog en timmes pedikyr. Viktigt att ha snygga fötter och naglar när man är barfota och yogar hela tiden, ha ha ha! Eftermiddagen spenderade vi på stranden med våra barn och vänner. Våra eftermiddagar på Clifton 2nd beach är magiska och får mig känna mig så galet tacksam för mitt liv och min familj.

Dagen hade varit perfekt om den slutat där men nej, nej, nej. Nu var det dags för att ta sig upp från stranden och möta upp våra härliga vänner Seb, Michael och Tammy på vår takterass. Dags för champagneprovning och braii ( grillfrest). Jag älskar champagne – vem gör inte det. Jag kan nog faktiskt inte leva utan just Champagne och vatten. Vi njöt och blindtestade viken champagne av tre olika som var vilken. Mamma visade sig ha alla rätt och jag alla fel. Så man behöver inte slösa vintage-champagne på mig 🙂 

Ljuvlig middag i solnedgången och sedan åkte vi iväg för att se musikalen Priscilla, öknens drottning. Oerhört underhållande och bra show! Drag-queens i öknen med massor av hits, vad kan bli fel liksom? Det blev lite mer vin och samtal med hela uppsättningen back stage efteråt. Var lite star-struck på särskilt en av skådisarna och som vanligt, bara för att vi frågade så fick vi komma och träffa dem. Alltid, alltid, alltid vara öppen och ärlig med vad man känner och vill samt våga fråga. Det värsta som kan hända är att det blir nej. Denna gång, som nästan alla gånger, blev det ja!

Lyckliga och trötta kom vi hem vid midnatt och det kändes som denna dag kunde varit tre. Det här är dagar man minns. Idag har det varit lite tyngre….. lillen är sjuk i feber och jag var galet trött imorse. Kom i alla fall iväg på yoga vid lunch och som alltid – efter yogan var det som att jag var återfödd. Helt energifylld igen, glad och stark. Yoga, jag älskar dig för att du får mig att må så bra. Vin är gott men yoga är beroendeframkallande. Ikväll blir det full moon meditation och breath work session. Balans. Igår var det vin, idag är det yoga. Som med allt jag gör tänker jag – 80/20 regel. Hälsosamt leverne 80% av tiden, 20% unna sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.