People who cross our paths – A learning lab experience

Vänner och familj gör livet värt att leva. Vi behöver kärlek och gemenskap för att överleva. Jag reflekterar nu över den tid vi har haft här i Kapstaden då vår vistelse här snart är slut. Visst förstod jag att vi skulle ha det underbart här. Visst förstod jag att vi skulle få uppleva så mycket, se så mycket och utvecklas så mycket. Men det jag inte hade förväntat mig var hur mycket fantastiska relationer vi skulle skapa.

Jag har medvetet varit öppen och nyfiken på alla jag träffat. Jag har haft tid att göra det. Jag har velat göra det. Jag har känt mig så hemma och så fri och lycklig i Kapstaden. Det skapar en attraktivitet och väcker intresse hos andra. Det är som att det som jag har givit av mig själv, har jag också fått tillbaka, tusenfallt. Tänkt att det är så enkelt!

Det finns ett citat som jag älskar: ”We don´t meet people by accident. They are meant to cross our path for a reason”. Någonstans så tror jag att det är så det är, på riktigt. Om vi väljer att tro på det så öppnar vi upp för möjligheten att de personer vi möter faktiskt kan bidra med något i våra liv. Det finns alltid något att lära av alla, ibland saker vi gillar och ibland saker vi måste lära oss acceptera eller komma över.

Jag har aktivt utövat att tänka så här under de senaste månaderna. Mött alla med nyfikenhet och också öppnat upp mig själv. Genom samtal om livet, drömmar, jobb och vad jag är nyfiken på har det visat sig att den ena efter den andra personen jag mött har något att bidra med. Någon visade sig jobba med precis det jag jobbar med. En annan hjälpte mig att hitta den yoga studio jag nu älskar. En tredje blev den som öppnade om mitt mod till att våga följa den väg jag börjat vandra. En fjärde visade sig bli en framtida affärspartner. En femte hade den bästa synen på barnuppfostran jag någonsin hört. En sjätte visade sig vara min soulmate, den personen som jag behövde som mest för att på alla plan nå  min fulla potential, som utmanar mig men samtidigt ovillkorligt älskar mig. Och så här har det fortsatt. Så otroligt många tillfälligheter att de inte bara kan vara tillfälligheter, eller? När jag tittar tillbaka på dem vi mött och som vi har tagit in i vårt liv så har de alla bidragit med otrolig glädje, råd, stöttning, möjligheter, lärdomar och sådan glädje.

Det är också därför det känns så tungt att behöva lämna denna stad. Jag var inte förberedd på att skapa så mycket djupa och livsavgörande relationer. Men jag väljer att tro på att det var just meningen att det var så här det skulle bli. Min upplevelse här hade inte varit densamma utan allt detta. Jag hade aldrig vuxit och utvecklats så mycket. Det måste finnas en mening att det var just så här det skulle bli. Jag sökte det. Jag fann det. Jag är för evigt tacksam för det.

Prova! Lova mig att du själv provar. Tro på att i varje människa du möter finns något som just du vill eller behöver ha. Våga vara öppen. Våga vara sann. Men agera alltid utifrån kärlek och osjälviskhet. Ge av dig själv och få tusenfalt tillbaka. Det funkar, jag lovar! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.