Medvetet praktiserande av öppenhet ger nya relationer och möjligheter.


Jag bestämde mig när jag kom hit att jag vara oerhört öppen i alla möten med människor. Verkligen medvetet praktisera öppenhet. Jag känner ju inte många här så jag tänker att det bästa sättet att få vänner är att vara vänlig. Jag frågar, jag ber om hjälp, jag är öppen och nyfiken, lär mig och lyssnar. Så enkelt egentligen och också så befriande att vara ny och okunnig. Många gånger inser jag att när jag är i min hemmamiljö så förväntas jag ha koll, veta och kunna grejer. Ja, jag vet, det är jag själv som lägger dessa förväntningar på mig själv. Här är jag helt befriad från det. Jag berättar för alla jag möter att jag är nyinflyttad och behöver hjälp, inspiration, idéer och tips. Jag säger som det är, jag vill upptäcka, uppleva och vara med där det händer och finns holistiska värderingar och människor. Jag vet ju vad jag vill och vad jag vill spendera min tid på. När man vet vad man vill så är det ju enkelt att uttrycka det, stå för det och öppna sig för det. Detta är en av effekterna av att ja mediterar och tar mig tid att uppleva mina inre insikter, sanningar och drömmar.

När man ber om hjälp är det väldigt få som säger nej – ingen än så länge. Vi vill alla hjälpa och vi växer när vi hjälper andra. Det är en gåva att låta andra ge till dig. Vi skulle alla må bra av att vara mer sårbara, erkänna våra osäkerheter och öppna upp för hjälp. Då växer vi tillsammans. Jag har skapat nya vänner och fått inbjudan till flera saker jag annars inte vetat om. Tex ska jag till helgen på yoga-retreat med en fantastisk yoga-instruktör Elaine som jag träffat på min yoga studio. En annan mamma på en av barnens aktiviter bjöd in mig att träna Barre Body med henne nästa vecka. Ska bli kul men jag är lite nervös för det verkar galet svårt! ( jag lovar att skriva om dessa upplevelser). Igår var vi inbjudna av den svenska ambassadören och hennes man på cocktail ihop med 100 andra svenskar i Kapstaden. Där träffade jag så mycket härliga människor, ett par som bjöd oss till sin vingård, en professor på universitet som vill prata vidare om holistiskt ledarskap över en lunch samt Jytte Fredhol-Ferreira och hennes tre fantastiska söner ( tydligen kända från TV ”Familjer på äventyr”) som bjöd in mig att komma hem till henne och prata vidare om hur man kan kommunicerar med djur. Oerhört spännande!

Jag är i mitt livs flow just nu för jag vet vad jag mår bra av och vad jag vill. Jag vet också hur jag måste praktisera för att stanna i mitt flow. Öppenhet och positivitet är ett val. Jag försöker göra det valet. Jag inser att det är betydligt enklare att göra detta nu än om jag vore hemma i Sverige och vårt ”vanliga” vardagsliv. Syftet med att vara här är ju att leva som jag lär och utveckla mig och mitt företag vidare. Jag läser, researchar, upplever, skriver, betraktar, funderar och praktiserar vad jag lärt mig. Stolt över att jag faktiskt skapat denna möjlighet för mig själv och min familj. Det är okej att vara stolt över sig själv. Och att säga det. Bra jobbat Jessica. Och de dagar jag inte känner så, så brukar jag säga det till mig ändå. För sanningen är att vi alla alltid har mer att vara stolta över än vi har att vara besvikna över. Vi måste bara öva oss i att fokusera på det positiva.

Idag var det Valentines Day och barnen överraskade med kärleksbrev. Vid sådana tillfällen är det oerhört lätt att fokusera på det positiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.