Recept

Matiga muffins med massor av vitaminer

På allmän begäran kommer här receptet på de matiga muffins jag bakade häromdagen. Receptet är från den underbara kokboken ”Superfood” av Sue Quinn. Så gott, enkelt och hela familjen gillar. Bara att förvara i kylskåpet eller frysa in om du gör ett gäng och sedan har du snacks, mellanmål eller lunch för veckan som kommer.


12 muffins – 45 minuter

Ingredienser:

400g självlysande vetemjöl

1 tsk torrjäst

1 msk vetegroddar

1 rågad msk torkad oregano

30 gram blandade frön ( tex chia och solrosfrön)

havssalt och svartpeppar

100 g färsk spenat, fint strimlad

100 g röd paprika, hackad

150 gram fetaost, smulad

2 msk parmesanost, färskriven

3 1/4 dl sojamjölk eller komjölk

4 msk olivolja

1 stort ägg

 

Värm ugnen till 200 grader och placera pappersformar i varje fördjupning i en muffinsform. Blanda vetemjöl, vetegroddar, oregano och blandade frön samt salta och peppra generöst. Tillsätt spenat, fetaost och parmesanost och blanda allt väl. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan skål. Rör ner den här blandningen i de torra ingredienserna, tillsätt spenat, paprika och feta. Portionera ut smeten i muffinsformarna. Strö över parmesanost och grädda muffinsen i 30 minuter eller tills de får fin färg. Kolla innan du tar ut dem med en baksticka att de är klara.


Done! Njut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *