Lunar Yoga workshop – A learning lab exerperience

Hektiska, underbara dagar här nu. Jag klämmer ut allt jag kan av den sista tiden. Det blir rätt mycket men det är så härligt!


Igår åkte jag till Gururamdas yoga studio för att ta min sista Kundaliniyoga-klass med Shirley Fintz. Älskar det stället! Hon hade en fantastisk klass där vi balanserade höger och vänster hjärnhalva. Jag var rätt trött när jag kom dit kl 9 eftersom vi kvällen innan varit ute på Cape Town Comedy Club och det blev ganska sent. Efter en och en halv timmas Kundalini kände jag mig pånyttfödd. Drack yogité med Shirley och tittade i hennes shop. Var tvungen att köpa några fler av hennes underbara kreationer. Det blev två par shorts och ett par yoga-tights. Det blev ledsamt att säga hej då men jag bara vet att jag måste tillbaka till Gururamdas.

Igår kväll var jag iväg med två vänner på en show. Det visade sig vara en drag-show med väldigt mycket sex (!). Vi garvade rätt mycket åt att det ändå är rätt svårt att chocka oss. Det var en påkostad show men det blir liksom så taffligt när man försöker vara superchockande och så håller det inte hela vägen. Vi hade oavsett en galet rolig kväll. Roligast var att hänga med alla drag-queens back stage efteråt.

Så till saken – dagens learning lab. Jag körde tillbaka till studio Yoga Within i Noordhoek imorse för en ny work shop där. Vägen via Chapmans Peak är så vacker att det är ren meditation! Havet, bergen och den slingriga vägen tar andan ur mig varje gång. Studion är lika underbar och vacker den. Sara gav oss en work shop i lunar vinyasa.

I Lunar vinyasa utövar man ett flow där man matchar andning med rörelser. Men man gör det saktare än traditionell vinyasa, med meditativ takt som möjliggör djupare inre reflektion. Man koncentrerar energin, sänder ljus, på negligerade hörn i kroppen. Man hittar plats för medveten avslappning, hålla positionerna längre och nå en djupare andning. Workshopens syfte var att stilla sinnet, skapa helande kvalitet för att stå emot överstimulering, trötthet och stress.

Detta var precis vad jag behövde i dessa lätt hektiska dagar. Jag hade först svårt att slappna av och fokusera. Men när jag satte min intention att bara vara närvarande och på min matta och släppa alla andra tankar så lossnade det. Vi gjorde en hel del vridningar som jag aldrig gjort tidigare och det kändes verkligen som att det öppnade upp hörn i kroppen som jag tidigare inte kommit åt. Vilken härlig känsla! Vi var bara cirka sex personer i work shopen så det var en fantastisk energi och stillhet vi skapade i studion idag. Hela klassen ackompanjerades av tyst och stilla pianomusik. I slutet av klassen så övade vi på huvudstående poser. För första gången klarade jag att gå upp! Lycklig! Som alltid, kände jag mig pånyttfödd efter yogan, full av liv, energi och tacksamhet för att ha yogan i mitt liv.

Nu är det dags att sätta på sig finkläderna igen. Vi är bjudna på fest hos en välkänd svensk sångerska i eftermiddag och kväll. Det är afrikanskt tema så jag ska försöka se om jag kan få till någon typ av afrikansk look. Kolla mitt insta@wholly_muse för att se resultatet senare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.