Living the dream – Morning beach yoga experience

I mitt förra inlägg pratade jag om att man ska veta vad man vill och att man ska säga det till alla som vill lyssna! Det är först när vi vet vad vi vill som också möjligheten att nå dit infinner sig. När vi kan tänka något så kan det också ske. Allt sker två gånger, först i ditt huvud och senare i verkligen livet. Ingen har blivit president i Usa utan att först se att det kan ske. Därför visualiserar jag mycket. Jag manifesterar mina drömmar och jag vågar uttrycka dem. Det är en magiskt strategi för att få drömmar att slå in. Imorse slog en dröm in som jag haft sedan jag flyttade till Kapstaden.


Den allra första gången jag var nere på vår strand Clifton no. 1 i januari när vi precis flyttat hit, såg jag två kvinnor som yogade på stranden. Jag blev alldeles varm och lycklig över att se dem. Jag var i en stad, på en strand, där folk yogar som om det var det mest naturliga i värden. Där och då föddes en dröm om att också jag skulle få yoga med någon på just denna vackra strand. Jag började leta på nätet efter någon yoga-läare som hade klasser på stranden. Hittade inget.

Jag sitter gärna och mediterar på stranden men det har inte blivit någon yoga. Jag känner mig nog lite för osäker fortfarande på att göra det själv. Så jag släppte tanken om yoga på stranden för tillfället. Sedan dess har jag lärt känna så många underbara människor här som är en del av Kapstadens yoga-community. Jag har blivit vän med flera av mina yoga-lärare och eftersom vi pratar och bryr oss om varandra kommer vi varandra närmare, kan hjälpa varandra och möjligheter skapas.

Jag berättade för min favorityogalärare Elaine Siedel om min kärlek till Cliftonstranden. Då visar det sig att hon ofta går morgonpromenader på stranden och sedan yogar en stund. Då började ögonen lysa på mig och jag berättade om min dröm om att också få yoga på stranden med någon. Som om det var det mest naturliga i världen så säger hon: – ”Men då gör vi det på torsdag, jag skulle älska att få sällskap!” Så imorse kl 7 möttes vi vid trapporna till Clifton 1. Vi gick hela vägen bort till Clifton 4. Skugga på stranden fortfarande men havet började lysas upp av solen strålar. Lite svalt men varma vindar. Fötter som sjunker ner i den svala, kritvita stranden. Fåglarnas skri, vågornas brus, vindens ljumma fläkt. Några andra morgonpigga livsnjutare och hundar på stranden. Vi hälsar på varandra och alla ler, lyckliga för att vara där och börja sin dag på en strand. Det är något magsikt.

Elaine ledde vår yoga praktik och jag följde efter. Det blev en vacker vinyasa flow och några balansövningar. Jag var i himlen. Så underbart att känna fötterna sjunka ner i sanden, känna doften från havet och att känna sig så levande. Lite proffstips och uppmuntran från underbara Elaine. Hon hjäper mig utveckla min praktik. Att se henne göra sin praktik är så vackert och inspirerande. Det är som om hon rör sig genom vatten, oj vilket smidigt flow! Vackert.

En av de vackraste och härligaste morgonarna i mitt liv. Tacksam för livet, vänner, hälsa och möjligheten att uttrycka och söka mina drömmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.