Kayaking with dolphins – a very soulful nature experience

Måndag morgon. Nya tag. En helg full av festligheter, utflykter, mat och vin har passerat. Lite trött men tacksam för allt vi upplever och gör. Måndagar kan vara tunga ibland. Gud, vet att jag har haft måndagsångest i mina dagar. Men inte längre. Nästan aldrig och absolut inte idag. Idag var det dags för att paddla kajak utanför Kapstadens kust. Kanske skulle vi få se delfiner sa de.

Jag slås hela tiden av hur lättillgängligt allt är här nere. Bara att boka och betala 350 rand ( ca 230 sek) Det finns så mycket att uppleva, testa, lära och utforska. Det är som att vara i himmelriket. Himmelriket för någon som vill leva sina drömmar och inte bara drömma dem.

Vi var sex stycken förväntansfulla själar i tre dubbel-sitsade kajaker med en guide. Guiden Dirk som kommit hit för fyra år sedan från Tyskland och aldrig åkt hem. Det verkar vara vanligt förekommande här. Man vill liksom inte åka hem. Livskvaliteten och möjligheterna samt människorna gör att man vill stanna här.

Vi paddlade ut, rakt ut mot havet. Stora dyningar men ingen blåst, vilket annars är vanligt. Kristallklart vatten. Sol. Lite vingligt innan vi hittade rätt balans och paddlingsteknik och sedan var det  bara att börja njuta. Det dröjde inte länge förrän vi längre bort såg en båt och delfiner som simmade runt den. Vi paddlade på allt snabbare. Mot delfinerna. Är det sant? Är det delfiner?


Vi gled sakta mot dem och det var ett helt stim, säkert 15-20 st i olika grupperingar. De var lekfulla och nyfikna. Första delfinerna som kom mot oss hörde vi bakom oss när de andades ut uppe vid ytan. Och sedan var de överallt. De hoppade. De flippade. De tumlade och de simmade runt och under oss. Dessa fantastiska djur. De är så vackra! Ett lugn infann sig hos oss alla. I närhet av delfiner så finns det ingen stress, press eller nåt annat än nu. Nuet är så perfekt som det kan vara. Först försökte jag fotografera som en galning för att inte missa att få det på bild men sedan kändes det så fel. Var i nuet. Njut av stunden. Upplev den, för den är här och nu.


Tydligen så var vi med om något helt unikt. Vi hade tur. Dessa delfiner är vanligtvis inte där, inte så många och inte så lekfulla. Guiden var också exalterad. På väg hemåt simmade några delfiner med oss en bit för att sedan återvända utåt. Magi.


Naturupplevelser, djurupplevelser, jag älskar dem. Oftast är de starkaste minnena och de vackraste stunderna när vi känner ultimat välbefinnande skapade i naturen. I en skog, vid en strand, i en skidbacke, på en båt, på ett berg, i en trädgård, vid en solnedgång eller på en kajaktur Naturen – vår källa till ultimat välbefinnande och frid. Moder natur. Vårt hem.

” A girl should use all things provided by mother nature before father time takes it away.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.