FULL / NEW MOON DEEP RELAXATION GONG & CRYSTAL BATH – A learning lab experience

Kvällen tillbringade jag med att gå på New Moon Gong meditation på underbara Guru Ramdas Kundalini yogastudio. De har dessa gong meditationer vid varje ny/fullmåne. EN gång är ett slaginstrumet som består av en rund metallskiva som hängts upp i en ställning. Ljud frambringas med en tung pukstock och möjligheten att spela melodier skapas. Gongen sägs vara en ”divine agent of expansion” och används som ett meditationsverktyg av yogis. Det sägs att alla kan uppleva den kraftfulla och multidimensionella kvaliteten av gong-ljud. Vibrationerna sägs ta dig till en dimension bortom tid och rymd. Det är som att medan man mediterar med gong-ljud so sammanvävs ens spirituella resa med ljudvågorna. Du upplever en känsla av ”jaget”, dina rädslor, din kärlek, din litenhet och din gränslöshet inom ljudet. Det är så de förklarar vad denna djupa meditation är. Inte konstigt att jag var sugen på att pröva detta!

 

Det var väldigt mycket folk som ville vara med på kvällens meditation. Det var kö ute på gatan när jag kom men jag var i tid och kom in .Många fick tyvärr vända i dörren. Det kostar inget men alla ger en donation som går till att ge 450 barn mat i ett av town shipen. Jag älskar GuruRamdas studion som är så hemtrevlig och varm. Det blev full i rummet men det finns liksom alltid plats för alla hjälper varandra så att alla kan vara med. De tände ljus och släkte ner. Vi började att sitta i meditationsställning och tillsammans sjunga ett mantra för att väcka kundalinin i oss och knyta an till vår andning för att koppla bort medvetandet, tankarna. Inget är viktigt i denna stund som händer utanför rummet. Det viktiga är att vi är 100 närvarande här och med oss själva.

 

Därefter la vi oss alla ner så bekvämt som möjligt på våra yogamattor och med filtar, kuddar och stöd. Sen började de spela på chrystal bowls och gongen. Det är oerhört vackert! Ljuden känns uråldriga och resonerar verkligen med något som finns inne i oss. Vibrationerna som skapas påverkar verkligen medvetandet och känslan i kroppen. Ibland upplever jag att flyter för att sedan vaggas eller rulla från sida till sida. Men jag ligger still. Det är ljudet som verkar väcka delar av min hjärna och jag får tankar, bilder i mitt huvud. Det får man ju alltid oavsett om man mediterar eller inte. Vet inte om dessa tankar kommer från någon djupare dimension i mig eller om de säger något men det är en fantastisk upplevele. Det är så djupt avslapnande och jag känner mig så grundad och trygg i mig själv när vi är klara. Det har varit en sådan fin stund och en underbar upplevelse av mig själv i mig själv.

 

Tar taxi hem efter att ha druckit yogi-thé med några andra. Jag älskar att det finns så många människor här i Kapstaden som kontinuerligt går på meditationer och har ett öppet förhållningsätt till det spirituella. Det är som det är en del av varje människas liv här. Jag tänker på Sverige. Det känns inte lika mycket så där. Hur ska det bli att komma hem och inte få lika stor möjlighet att uppleva alla dessa fantastiska händelser och människor? Tror många där hemma skulle älska att få mer spiritualitet i sitt liv. Stressa av, stressa ner och öppna upp för förstå och förankra sig själv i sig själva. Det blir spännande att utforska Stockholms utbud när jag kommer hem. Och finns det inte så får jag väl starta något initiativ själv.

 

God natt och god energi till er alla – vilka ni än är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.