Full moon meditation tonight! A CapeTown Weekend story.

Att jag älskar Kapstaden har ni nog fattat nu. Men ni kanske inte förstår HUR mycket jag älskar denna stad! Jag känner mig så galet levande här. Det är lätt att leva. Staden vibrerar av möjligheter inom affärer, kultur, andlighet, naturliv, sport, mat, dryck, hälsa, nattliv, strandliv, välgörenhet, initiativ och projekt. Det finns saker att vara med på varje dag om man vill. Och jag vill! Det är nästan så jag får lite beslutsamhetsångest när jag ska välja vad  jag ska göra. Blir nästan trött på  mig själv. Det är lyx att vara här och att kunna förkovra mig och familjen men ändå blir jag stressad över allt jag vill hinna med. Skärpning. Ikväll blir det full moon meditation på Camps Bay Beach. Jag har väntat i en månad då det blev inställt förra månaden pga för mycket blåst. Det ska bli så coolt. Ännu en ny aktivitet att testa och uppleva för mitt ”learning lab”.

Jag har typ världens bästa helg. Igår eftermiddag träffades vi på restaurang Bungalow vid stranden mellan Camps Bay och Clifton några vänner och jag. Fredagslunch med ett glas vin. De har supergoda tuna burgers som man inte ska missa. Därefter hämtade vi barnen från skolan. Vårt bästa fredagsmys är att gå ner på vår strand, Clifton 2, och chilla. De där timmarna mellan fyra och sju är magiska. Många av stadens invånare tittar ner på stranden efter jobb och skola. Stämningen är magiskt och väldigt lugnande. Tror det är vågornas väldiga kraft, det kalla vattnet och den värmande solen i kombination som skapar denna unika vibe. Det är chill och vänligt. Älskar att vi nu är såpass hemmastadda att vi känner folk på stranden och i vårt grannskap. Då känns det mer som hemma.

Två av våra grannar gifter sig imorgon och vi är bjudna på bröllopet! Det ska bli helt magiskt. Brudparet är från Nya Zeeland och Australien men bor nu i Kapstaden. De är producenter av musikaler så det ska tydligen bli ett bröllop i tre akter. Dresscode är: ”Fabulos in white”. Sånt här går jag igång på. Vi har bara känna varandra i ett par veckor men fick så fin kontakt från första gången vi sågs och på den vägen är det. Jag tror det beror på att jag är öppnare än någonsin. Det är väl all yoga, meditation och livet i det här klimatet som gör det enklare. Det är underbart. Jag upplever att jag kopplar an till människor på ett sätt som jag tidigare inte alltid gjort. Det är fint och så rätt. Samtidigt har svårare än någonsin för människor som själva inte är öppna eller uppenbart inte är i balans. Just nu är det tydligt för mig att jag behöver vara med människor med positiv energi. Det är som att ju öppnare jag är, desto sårbarare och därmed mindre tolerant med idioter. Tänker att det borde vara tvärtom, att jag borde lärt mig att inte påverkas av andra. Jag är inte där än. Jag är inte där nu. Jag behöver fler öppna själar omkring mig så att min egen eld kan brinna starkare.

Nu börjar det bli dags att ta mig till stranden i Camps Bay. Full Moon Beach meditations är ett fenomen som växer och utövas runt hela jorden. Syftet är att gemensamt verka för ”peace and unity”. Vi kommer att utöva lite olika mindfulness-tekniker tillsammans. Detta för att människor ska introduceras till dem och ta dem vidare in i sina egna liv för att skapa sinnesro och sluta fred med oss själva – på detta sätt kan vi alla sedan påverka att också samhället blir fridfullt. Positive and peaceful change movement! A celebration of life, peace and unity! Det ska bli så spännande att vara med ikväll. Kanske är något som jag ska ta hem och köra på nån strand i Stockholm i sommar, vem vet?

Om någon är intresserad av att läsa mer om fenomenet och bakgrunden till dessa ”full moon meditations”, kolla här vad organisationen som anordnar detta skriver på:

Shift S.A

”Meditation has the potential to literally transform the world. In 1978, what is known as the “Maharishi Effect” took place when a group of 7000 individuals over the course of 3 weeks were meditating in hopes of positively effecting the surrounding city. They were able to literally transform the collective energy of the city which reduced global crime rates, violence, and casualties during the times of their meditation by an average of 16%. Suicide rates and automobile accidents also were reduced with all variables accounted for. In fact, there was a 72% reduction in terrorist activity during the times at which this group was meditating.”

(Find out more here: https://www.mum.edu/about-mum/consciousness-based-education/tm-research/maharishi-effect/)

Vet inte riktigt vad jag ska tro om ovan men oavsett kan det inte vara till någon skada för någon att meditera och fira fullmånen ihop. Jag uppdaterar på hur det var så snart jag kan. Kolla min insta under kvällen så lägger jag upp lite bilder där. insta: wholly-muse

Namaste!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.